750. pobjeda Serene Williams

750. pobjeda Serene Williams

Najbolja teniserka svijeta, Amerikanka Serena Williams, plasirala se u osminu finala Maters turnira u Miamiju nakon što je savladala Kazahstanku Zarinu Diyas sa 7:5, 6:3.

Serena nije bila na svom očekivanom nivou, ali je ipak prošla među najboljih 16 i tako zakazala duel sa Ruskinjom Svetlanom Kuznetsovom. 

Američkoj teniserki ovo je bila jubilarna 750. pobjeda na WTA Touru, te se sad nalazi na 7. mjestu vječne liste. 

Serena bi trebalo uskoro da se probije i među prvih pet, s obzirom da 5. i 6. poziciju zauzimaju Lindsay Davenport i Arantxa Sánchez-Vicario sa 753, odnosno 759 pobjeda. Neprikosnovena na vrhu je Martina Navratilova sa 1.442 trijumfa.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi