Acacuso iznenadio Robreda
Tommy Robredo oprostio se od Acapulca već u četvrtfinalu

ATP turnir u Acapulcu

Acacuso iznenadio Robreda

Jose Acasuso iznenadio je u četvrtfinalu ATP turnira u Acapulcu Tommyja Robreda. Peti nositelj je tako zaustavio Robredov niz od 12 pobjeda zaredom. Acasuso je prvi set uzeo breakom u 12. gemu (7:5) da bi se u drugom igra trećeg  nosioca totalno raspala (6:2).

Argentinac Martin Vassallo Arguello nije imao težak zadatak protiv Daniela  Kollerera. Iako je austrijski kvalifikant u 1. kolu izbacio prvog nositelja Davida Nalbandiana protiv drugog Argentinca se baš i nije naigrao.

Gaelu Monfilsu je dobio meč protiv Leonarda Mayera nakon što mu je rival zbog nesnosnih grčeva u trećem setu predao susret.
Drugi nositelj će za plasman u finale igrati protiv Acasusa sa kojim još nije igrao.

Acapulco, četvrtfinale
Vassallo Arguello (Argentina) - Kollerer (Austrija, q) 6:3, 7:6(6), Almagro (Španija, 4) - Gimeno-Traver (Španija) 6:2, 7:6(2), Acasuso (Argentina, 5) - Robredo (Španija, 3) 7:5, 6:2, Monfils (Francuska, 2) - Mayer (Argentina) 6:3, 6:7(4), 4:1 predaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti