Ademović nije uspio

Juniorski ITF u Zagrebu

Ademović nije uspio

Jasmin Ademović nije uspio da se plasira u finale zagrebačkoj juniorskog ITF turnira. Naš teniser je u polufinalu poražen od Nijemca, prvog nositelja Marka Krickovica sa 0:2 (3:6, 5:7), a prethodno je nadigrao domaćeg igrača Matu Delića.

No, i pored poraza mladi bh. igrač ostvariće napredak na najnovijoj svjetskoj juniorskoj listi.

Krickovic ce u finalu igrati protiv Hrvata Antonia Lupieria koji je nadigrao drugog Nijemca Floriana Fallerta sa 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:3) i time potvrdio da je pozivnica za glavni žrijeb turnira otišla u prave ruke. Podsjetimo, Lupieri je na putu do finala zaustavio Damira Džuhmura.

Rezultati
Krickovic (Njem, 1) - Ademović (BiH) 7:5, 6:3, Lupieri (Hrv, WC) - Fallert (Njem) 6:3, 3:6, 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.