Ademović sjajan u Luksemburgu

Juniorski teniski turnir

Ademović sjajan u Luksemburgu

Nakon što je u kvalifikacijama za ulazak u glavni žrijeb jakog juniorskog teniskog turnira u Luksemburgu salvadao Bugarina Dimitra Kuzmanova sa 6:4, 6:2, a zatim i Francuza Cedricka Commina (6:2, 3:6, 6:4), bh. teniser  Jasmin Ademović je u 1. kolu bio bolji od domaćeg predstavnika Christophea Overhagena sa sigurnih 6:2, 6:1.

Bila je ovo prva Ademovićeva pobjeda na nekom od turnira 2. kategorije, a sa novih 10 bodova napredovaće za oko 30 pozicija čime će postati treći bh. junior, odmah iza Mirze Bašića i Damir Džumhura.
Naredni protivnik biće mu 2. nosilac, Francuz Pierre Hugues Herbert, koji je  trenutno na 54. mjestu ITF poretka. Ademović se nalazi na 307. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije