Agassi: Roger i Rafa su veći od Petea i mene

Agassi: Roger i Rafa su veći od Petea i mene

Legendarni američki teniser Andre Agassi je izjavio da je rivalstvo Rafaela Nadala i Rogera Federera mnogo veće od rivalstva između njega i Petea Samprasa.

"Tenis postaje nevjerovatan kada u isto vrijeme igraju dva najbolja tenisera u historiji sporta. Takvo rivalstvo nikada nismo imali u tenisu", rekao je Agassi na Tajvanu gdje će odigrati egzibicioni meč sa Maratom Safinom.

Andre Agassi je u teniskoj karijeri osvojio osam Grand Slam titula, osvajao je naslove na sva četiri velika turnira, dok je Pete Sampras osvojio čak 14 Grand Slamova, ali nikad nije slavio na Roland Garrosu.

Samprasov rekord je srušio Roger Federer koji je osvojio 16 Grand Slam naslova. Agassi je također rekao i da su Nadal i Federer najveći krivi za slabe rezultate američkih tenisera u posljednje vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.