Agnieszka Radwanska završila karijeru

Poljska teniserka rekla zbogom

Agnieszka Radwanska završila karijeru

Poljska teniserka Agnieszka Radwanska odlučila je da okonča karijeru.

Iako ima samo 29 godina, Radwanska je odlučila da kaže 'zbogom' tenisu, a razlog je kako kaže činjenica da njeno tijelo više ne može pratiti njena očekivanja.

"Nažalost, više nisam u mogućnosti da treniram i igram kao ranije. Moje tijelo više ne može da ispuni moja očekivanja. Nisam više u stanju da opterećujem svoje tijelo do granica koje su potrebne da bih se bavila profesionalnim tenisom", rekla je između ostalog poljska teniserka.

Inače, Radwanska je svojevremeno bila druga teniserka svijeta te je osvojila 20 WTA titula, a karijeru okončava na 77. mjestu WTA liste. Kada govorimo o Grand Slam turnirima, najveći uspjeh joj je finale Wimbledona iz 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi