Akiki slavila u Mostaru
Indire Akiki

Završen Mostar Laides Open

Akiki slavila u Mostaru

M. Maksimović

Osamneastogodišnja Karlovčanka, Indire Akiki pobjednica je teniskog ITF turnira, Mostar Laides Open 2009, koji se igrao za nagradni fond od 10.000 dolara.

Akiki je u finalu bez većih problema savladala Talijanku Martinu Caciotti 6-0, 6-1. Teniserka iz Hrvatske je već ranije igrala na turniru u Mostaru, a prije dvije godine predala zbog iscrpljenosti finale. Na ovogodišnjem turniru, Akiki je pobjedila Ukrajinku Zanevsku, zatim Slovenke Prislan i Jakupović dok je Tama Čurović predala bez borbe meč u polufinalu.

U Mostaru je Akiki ostvarila dvostruki trijumf jer je u konkurenciji parova sa Milanom Spremo iz Srbije otišla do kraja. Ova kombinacija je bila bolja u finalu od Slovakinje Beznakove i Čehinje Krtickove 6-0,6-2.

Rezultat finala:
Indire Akiki (Hrv,4) - Martina Caciotti (Ita,7) 6-0, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.