Ako se prognoza Gorana Ivaniševića ostvari, ljubitelji tenisa samo mogu sjesti i plakati

Pesimistična izjava

Ako se prognoza Gorana Ivaniševića ostvari, ljubitelji tenisa samo mogu sjesti i plakati

Penzionisani hrvatski teniser Goran Ivanišević jedan je od najvećih pesimista u ovom momentu kada je u pitanju nastavak teniske sezone.

Podsjetimo, tenisa zvanično za sada nema najmanje do 13. jula zbog virusa Covid-19 koji hara gotovo čitavim svijetom.

Mnogi se ovih dana bave nagađanjem kada bi se teniseri mogli vratiti na terene, a jedan od onih koji smatraju kako to neće biti u ovoj godini je Ivanišević.

Trener Novaka Đokovića smatra kako je čak i Australian Open, koji se igra u januaru naredne godine, pod upitnikom.

"Mislim da se ove godine tenis neće igrati. Moja najoptimističnija prognoza je da će igrači izaći na teren tokom Australian Opena sljedeće godine, a i to je pod znakom pitanja. Šta će se dogoditi u tom periodu i kakav će uticaj sve što se događa imati na svet tenisa? Biće jako nezgodno. Kako za igrače, tako i za trenere, organizatore turnira, zaposlene, za sve koji žive od tenisa", kaže Ivanišević.

Osvrnuo se i na činjenicu da je odgođen Wimbledon, prvi put poslije II Svjetskog rata.

"Nestvarno. Šta drugo mogu da kažem. Posebno mi je žao što je otkazan Wimbledon jer je to turnir koji je kod mene uvijek izazivao posebne emocije. Ali, šta je tu je. Život ide dalje, moramo da se borimo", kaže Ivanišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi