"Federer ne igra godinu i opet ispred mene, apsurdno"

Kritike na sistem bodovanja

"Federer ne igra godinu i opet ispred mene, apsurdno"

A. Čaušević

Mnogi teniseri su nezadovoljni načinom bodovanja na ATP Touru.

Alexanderu Zverevu je zasmetalo što je Roger Federer i dalje ispred njega iako Švicarac nije igrao godinu dana.

Zverev je proteklih mjeseci imao niz zapaženih rezultata, a trenutno sa 5.635 bodovo zauzima sedmo mjesto i to iza Federera koji je na 6.375 bodova.

"Najveći sam fan Rogera Federera, ali on nije igrao tenis godinu dana i opet je bolje rangiran od mene. Igrao sam Grand Slam finale, Masters finale. Ovaj sistem je katastrofalan", izjavio je Zverev.

"Rangiranje mi zaista nije važno, bar sa sistemom koji imamo sada. Mislim da bi trebalo da budem među četiri ili pet najboljih na svijetu da je sve normalno, ali je ovaj sistem apsurdan", poručio je Nijemac.

Federer se tenisu vratio prošle sedmice nastupom na turniru u Dohi gdje je ispao u trećem kolu od Gruzijca Nikoloza Basilashivilija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi