Allertova izbacila Kerber, McHale bolja od Muguruze

Masters u Indian Wellsu

Allertova izbacila Kerber, McHale bolja od Muguruze

Drugo kolo Mastersa u Indian Wellsu donijelo je nekoliko iznenađenja u ženskoj konkurenciji.

Čehinja Denisa Allertova napravila je pravu senzaciju savladavši drugu teniserku svijeta, Njemicu Angelique Kerber, sa 2:0 u setovima (7:5, 7:5).

Christina McHale takođe je je prijatno iznenadila još jednog nosioca. Amerikanka je pred domaćom publikom bila bolja od Španjolke Garbine Muguruze (7:5, 6:1).

Eugenie Bouchard savladala je Sloanu Stephens (7:5, 7:5), a Shuai Zhang Carolinu Wozniacki (4:6, 7:6, 7:5). Od ostalih rezultata izdvajamo pobjedu Viktorije Azarenke nad Zarinom Diyas (6:3, 6:2), te trijumfe Belinde Benčić protiv Lauren Davis (6:3, 3:6, 6:3) i Roberte Vinci protiv Margarite Gasparyan (6:3, 6:7, 7:6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi