Almagro: Šteta, bio sam blizu

Vodio s 2.0 protiv Ferrera, pa izgubio

Almagro: Šteta, bio sam blizu

Edmir Škorić

Nikada dosad Nicolas Almagro nije savladao Davida Ferrera. Danas, u četvrtfinalu Australian Opena, bio je jako blizu, ali nije uspio.

Ferrer je došao do 13-0 u omjeru pobjeda i poraza protiv tri godine mlađeg sumarodnjaka. Vodio je Almagro 2:0 po setovima (6-4, 6-4) i imao je tri meč lopte, ali nijednu nije iskoristio. Ferrer je u sljedeća tri seta slavio sa 7:5, 7:6 i 6:2.

 

"Kada izgubiš mnogo toga ti smeta, pa sad ne znam jesu li me bolovi smetali u tolikoj mjeri ili ne. No, nisam se najbolje osjećao još od 4:3 u trećem setu. Ne znam šta je u pitanju, možda mišić ili gležanj, ali definitivno nisam glumio", kazao je Almagro po završetku meča, dodavši:

 

"Bez obzira na sve bio sam blizu i možda je trebalo da ranije završim ovaj meč. Teško mi je sad da analiziram. Vjerovatno je i istina da moram poraditi na tome kako dobiti najbolje na svijetu. Ne mislim da imam psihički problem, jer onda ne bi dobio ni prva dva seta. Šteta, jer sam bio blizu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.