Almiru Divoviću dva prva mjesta

Stoni tenis

Almiru Divoviću dva prva mjesta

U subotu i nedelju u Tuzli u organizaciji stonoteniskog kluba „Kreka“ održane su kvalifikacije za Državno prvenstvo seniori/seniorke i kvalifikacije za Državno prvenstvo U-21.

Na državnom prvenstvu nastupit će 32 seniora i seniorke koje dobijamo na sljedeći naćin: 8 najboljih seniora i seniorki sa aktuelne rang liste nisu nastupili (direktno igraju na državnom prvenstvu), 4 igraju na poziv selektora i 20 sa održanih kvalifikacija.

U finalu kod seniora Almir Divović iz Vogošće rezultatom 3:1 pobijedio je Isaka Abdagića iz Cazina.
Kod seniorki prvo mjesto osvojila je Lejla Ahmić pobjedom (3:0) nad klubskom igračicom Ajlom Kovač (Željezničar).

Divović je i u nedjelju, u konkurenciji seniora i seniorki do 21 godine (U-21) osvojio prvo mjesto pobjedom (3:1) nad Mirzom Dizdarevićem, a kod seniorki Belma Bušatlić (Bugojno) je pobijedila Eminu Hadžiahmetović (Željezničar) sa 3:2.

Inače kategorija do 21 godine uvedena je ove godine, tako da će na 1. Državnom prvenstvu U-21 nastupiti 32 najbolje plasirana takmičara sa ovih kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.