Amer zaustavljen u polufinalu
Delić ulazi među 200. najboljih

Jimmy Wang opet bolji od Delića

Amer zaustavljen u polufinalu

M. Maksimović

Amer Delić nije uspio izboriti plasman u finale ATP Challengera koji se igra u Seulu. U današnjem polufinalu, Amer je poražen u tri seta od tenisera sa Tajvana sa Tajvana Wanga Jimmyja 6-4, 3-6, 4-6.

Amer je u prvom setu napravio rani break, Wang je uzvratio, ali je naš teniser uspio još jednom uzeti servis svom protivniku što je bilo dovoljno za prvi set 6-4. U trećem gemu drugog seta, Amer je ispustio dvije break lopte, što je kaznio Wang koji sa breakom gem kasnije stiže do 3-1. Taj break je Wangu bio dovoljan za izjednačenje.

U setu odluke, Amer je dva puta izgubio svoj servis što je bilo previše, pa je Wang slavio sa konačnih 6-4, 3-6, 4-6. Ovo je Ameru nakon turnira bilo drugo polufinale ove sezone. Bez obzira na poraz, Amer je ulaskom u polufinale osigurao među 200 najboljih na ATP rang listi, gdje je posljednji put bio u septembru 2009.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti