Amerikanci i Španjolci u polufinalu

Amerikanci slave u Monte Carlu

Amerikanci i Španjolci u polufinalu

M. Maksimović

Amerikanci nastavljaju svoj ples na zemlji.Dva meča Davis Cupa, oba u gostima, oba na zemlji, dvije velike pobjede.U oba slučaja je čovjek odluke bio John Isner.

U Fribourgu je dobio Federera, u Monte Carlu prvo Simona i za treći bod Tsongu.Meč je trajao četiri seta, Isner je na visokom nivou odradio prva dva za 6-3,7-6(4).Tsonga je imao samo jednu break loptu. U trećem setu je Francuz počeo prijetiti, na kraju je sa jednom od šest break lopti došao na 5-7, ali to je bilo sve. U četvrtom setu je Isner opet pravi i sa 6-3 odvodi Amerikance u polufinale.

 

 

Tamo ih čekaju branitelji naslova Španjolci.David Ferrer je sa 7-5,6-3,6-3 dobio Jurgena Melzera za treći bod Španjolaca.

 

Četvrtfinale:

Francuska - SAD 1:3 

Jo - Wilfred Tsonga - John Isner 3-6,6-7(4),7-5,6-3 

 

Španija - Austrija 3:1

David Ferrer - Jurgen Melzer 7-5,6-3,6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.