Amerikanci vode 2:0, Federer izgubio
John Isner

Isner je nadigrao Federera, Srbija bez problema

Amerikanci vode 2:0, Federer izgubio

M. Maksimović

Danas je počelo osam mečeva prvog kola Svjetske grupe Davis Cupa. Srbija je opravdala očekivanja protiv slabe Švedske, Argentinci su očitali lekciju Njemačkoj, dok je Švicarska sa Federerom nakon prvog dana ostala na nuli.

Prema očekivanju Srbija protiv Švedske vodi 2:0. Meč se igra u Nišu na tvrdoj podlozi.Početno vodstvo Srbije je osigurao Janko Tipsarević koji je u tri seta za 125 minuta savladao Filipa Prpića.

Obojica su imala jednak broj break lopti, po pet. Filip nije iskoristio niti jednu, Janko jeste četiri.Michael Ryderstedt je uspio uzeti set Troickom, imao je još četiri break lopte u četvrtom, ali je Viktor sa jednim breakom zaključio posao.

Nijemci su izabrali zemljanu podlogu, a da to nije pametan potez pokazao je prvi dan meča. Juan Monaco je pomeo Philippa Petzscnera u tri seta, Nalbandian je izgubio prvi u susretu sa Florianom Mayerom, ali je uzeo naredna tri.

U meču koji se igra u Mikishiju nedaleko od Kobea nakon prvog dana sve je otvoreno. Ivan Dodig je imao 2-0 u setovima protiv drugog japanskog reketa, Go Soede, break viška u trećem, ali je Japanac podigao ruke nakon četiri sata i pet minuta igre. Hrvatsku je u igru vratio Ivo Karlović koji lakše od očekivanog nadigrao Kei Nishikorija. Japanac je igrao četvrtfinale Australian Opena, ali protiv Karlovića nije imao šanse. Karlo je zabio 40 winnera, 18 aseva, Nishikori nije imao niti jednu break loptu.

Amerikanci u Fribourgu imao velikih 2:0 protiv Švicarske. Prvo u maratoncu koju je potrajao četiri sata i 26 minuta Mardy Fish preokrenuo Stanislasu Wawrinki 2-1 u setovima.U petom je Amerikanac bio bolji 9-7.Švicarci su kao i mnogi uostalom očekivali da će Federer obaviti svoj dio posla, ali ni to se nije dogodilo.Roger je dobio prvi set, a onda se razigrao John Isner. Drugi set je dobio sa jednim breakom, drugi u tie breaku, u četvrtom je Roger dva puta izgubio svoj servis.Isner je meč zaključio sa 85 winnera.


Rezultati 1.kolo:
Njemačka - Argentina 0:2
Švicarska - SAD 0:2
Srbija - Švedska 2:0
Japan - Hrvatska 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.