Ančić na Murraya
Ančićevo drugo polufinale zaredom

Nadal opet igrao tri seta

Ančić na Murraya

M. Maksimović

U polufinalu 1,445,050 eura vrijednog ATP turnira u Rotterdamu igrat će Andy Murray i Mario Ančić odnosno Rafael Nadal i Gael Monfils.Prvi je mjesto u polufinalu u petak osigurao Mario Ančić koji je u dva seta razmontirao Mikhaila Youzhnog 6-4, 6-2.

Mario je drugo polufinale na Touru zaredom izborio sa jednim breakom u prvom te još dva u drugom setu.

Andy Murray je na terenu proveo 105 minuta, Francuz Marc Gicquel je predao meč u trećem setu kod vodstva Murraya 3-0. Škot je prvi dobio teško u tie breaku, drugi je otišao na stranu Gicquel iako je već tada imao problema sa povredom noge. Gicquel je u trećem setu dva puta izgubio svoj servis, nakon čega je odlučio predati.

Rafael Nadal je polufinale Rotterdama izborio preko Jo-Wilfrieda Tsonge koji je kapitulirao u tri seta 6-4, 6-7(5), 6-4. Mogao je priču, prvi reket svijeta zaključiti ranije, ali je Tsonga u drugom setu spasio dvije break lopte. U tie breaku je Tsonga imao 6-2, Nadal je uzeo tri poena u nizu, ali je Francuz iskoristio petu set loptu. Prvo je Tsonga zabio čisti as koji mu je glavni sudija poništio, ali se Francuz skoro tri minute raspravljao, da bi na drugi servis zabio as. U setu odluke, Tsonga je dva puta izgubio svoj servis.

Posljednji meč večeri su igrali Gael Monfils i Julien Benneteau. Monfils je dobio prvi u tie breaku, u drugom se Benneteau raspao.

Rezultati četvrtfinala:
Rafael Nadal (Špa,1) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra,7) 6-4,6-7(5),6-4
Mario Ančić (Hrv) - Mikhail Youzhny (Rus) 6-4,6-2
Andy Murray (VB,2) - Marc Gicquel (Fra) 7-6 (2), 4-6, 3-0 - predaja Francuza
Gael MOnfils (Fra,5) - Julien Benneteau (Fra) 7-6(4), 6-1

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.