Ančiću maraton protiv Karlovića
Ančić se radovao protiv Karlovića

Australian Open, 2. kolo

Ančiću maraton protiv Karlovića

Mario Ančić izašao je kao pobjednik iz maratonskog hrvatskog ogleda na Australian Openu sa Ivom Karlovićem, u 2. kolu prvog grand slam sezone. Mladi Splićanin je slavio sa 5:7, 7:5, 4:6, 6:4 i 6:3 za tri sata i 34 minute.

Hrvatski derbi ispunio je očekivanja, a Ančić je dokazao kako mu odgovara Melbourn park.
Karloviću nije pomoglo niti 25 asova naspram osam Ančićevih.

No, razlika je bila u realizaciji nakon drugog servisa, u kojoj je “div” sa Šalate bio mnogo lošiji. U narednom kolu igraće protiv Francuza Gillesa Simona.
Ivan Ljubičić će dugo pamtiti meč sa Jo-Wilfriedom Tsongom. Imao je Banjalučanin veliku priliku nadigrati prošlogodišnjeg finalistu, ali nije uspio.
Tsonga je slavio sa 6:7(4), 7:6(8), 7:6(7) i 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti