Anderson, Dodig i Nishikori u drugom kolu Wimbledona

Rezultati Wimledona

Anderson, Dodig i Nishikori u drugom kolu Wimbledona

M. Šljivak

Kevin Anderson plasirao se u drugo kola Wimbledona nakon što je danas u prvom kolu sa 3:0 savladao Belgijanca Oliviera Rochusa po setovima 6:4, 6:2, 6:1.

Rochus je samo otpor pružio u prvom setu, kada je osvojio četiri gema, da bi potom Anderson dominantno dobio preostala dva seta, te je došao do prolaza u narednu fatzu.

U drugo kolo je prošao i Japanac Kei Nishikori, koji je savladao Austrijanca Ebdena sa 3:0 po setovima 6:2, 6:4 i 6:3. Slovenac Blaž Kavčić ispao je od Nijemca Struffa sa 3:0,dok jeMayer ubjedlivo savladao drugog slovenca Bedenea sa 3:0.

Prolaz u drugokolo je osigurao i James Blake koji je savladao De Bakkera sa 3:0, a u drugom kolu će igrati Kudla i Przysiezny.

Hrvatski teniser Ivan Dodig je prošao dalje nakon što mu je Philipp Kohlschreiber predao meč pri rezultatu 2:2 u setovima, a predao je i Pella Levineu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.