Anderson iznenadio Wawrinku u Londonu

Osvajač Roland Garrosa ide kući

Anderson iznenadio Wawrinku u Londonu

Osvajač Roland Garrosa Stanislas Wawrinka poražen je u drugom kolu ATP turnira u Londonu od južnoafričkog tenisera Kevina Andersona.

Švicarac, koji je bio drugi nosioc ovog turnira, je u dva seta poražen sa dva puta po 7:6, a meč je trajao nešto manje od dva sata.

Wawrinka je tako postao drugi igrač top klase svjetskog tenisa koji se rano oprostio od turnira u Londonu. Podsjećamo, jučer je Rafael Nadal poražen od Alexa Dolgopolova.

Od ostalih rezultata vrijedi istaći pobjedu Simona nad Kokkinakisom (6:4, 6:2), te Raonića nad Gasquetom (6:4, 6:7, 6:1).

ATP London, 1/8 finala:

Anderson - Wawrinka 2:0 (7:5, 7:6)
Simon - Kokkinakis 2:0 (6:4, 6:2)
Raonić - Gasquet 2:1 (6:4, 6:7, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.