Teniserka zatečena porukama koje je dobila: "Žalosno, posebno jer je od Srbina"

Rumunka na meti kladioničara

Teniserka zatečena porukama koje je dobila: "Žalosno, posebno jer je od Srbina"

Edmir Škorić

Teniseri i teniserke često su na žestokim udarima kladioničara koji ih vrijeđaju i prijete im svaki pud kad stvari na tiketu ne prođu najbolje.

Rumunska teniserka Andreea Prisacariu nova je žrtva nervoznih kladioničara. Ovoj 23-godišnjoj djevojci, koja je 368. na WTA listi, prijećeno je nakon što se plasirala u četvrtfinale ITF W60 turnira u turskom Bodrumu, gdje će igrati protiv Ruskinje Amine Anshbe.

U prvom kolu Andreea je napravila veliko iznenađenje i pobijedila Pannu Udvardy, favorita broj 1 i 92. igrača svijeta, rezultatom 6:7, 6:3, 6:4. Osim čestitki, dobila je i prijeteće poruke koje je odlučila podijeliti na internetu.

Muškarac iz Srbije izvrijeđao ju je, a sportistkinja je sve objavila na Twitteru. Mnoge riječi koje su upućene teniserki ne mogu se ni reproducirati, ali Rumunka je uglavnom optužena za namještanje mečeva.

”Koliko si novca zaradila? Radiš za kladioničarsku mafiju! Treba da ideš u zatvoru", samo dio je grube poruke koju je dobila Andreea.

Oglasi

"Žalosno vidjeti ovo... Posebno jer je od Srbina", napisala je igračica iz Rumuniej, s obzirom na posebnu vezu koju ima sa svojim pratiteljima u Srbiji.

Nedavno je Andreea Prisacariu otkrila da je primila poruke u kojima se neki ljudi pozivaju na njezin fizički izgled. Rumunka je reagovala na smiješan način i htjela je pokazati mišiće, i to doslovno.

“Neki su mi govorili da sam velika. Shvaćam to kao kompliment i odlučila sam objaviti ovu fotografiju kako bih preplašila dječake" , napisala je Andreea na Twitteru.

Andreea uglavnom nastupa na ITF turnirima i nema neke zapažene rezultate u teniskoj karijeri, iako naravno još uvijek ima dovoljno vremena i prostora za proboj prema vrhu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi