Andy Murray obolio od koronavirusa
Foto: EPA

Škot se već dugo bori s pronalaženjem stare forme

Andy Murray obolio od koronavirusa

Bivši prvi tenisač svijeta Škot Andy Murray (33) pozitivan je na koronavirus, ali se nada da će ipak moći igrati na Australian Openu, koji počinje 8. februara.

Murray, koji je pet puta izgubio u finalu Australian Opena, nalazi se u samoizolaciji i osjeća se dobro. Zbog problema sa ozljedom kuka proteklih godina srozao se njegov renking, pa je trenutno na 123. mjestu ATP liste. Od organizatora je dobio pozivnicu za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone u Melbourneu. U karijeri je osvojio tri Grand Slam turnira, Wimbledon (2013, 2016) i US Open (2012).

Već spomenuta ozljeda kuka unazadila je njegovu igru i Škot se već godinama bori da povrati staru formu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi