Andy Murray se jedva kretao, pa doživio katastrofu

Nije još spreman

Andy Murray se jedva kretao, pa doživio katastrofu

Edmir Škorić

Britanski teniser Andy Murray se vratio nakon višemjesečne pauze zbog povrede kuka, no čini se da nije još spreman za tenis.

Murray je u polufinalu egzbicionog turnira zaigrao umjesto povrijeđenog Novaka Đokovića, ali protiv Roberta Bautiste Aguta nije imao šansi ovako nespreman.

Za manje od 20 minuta Španac je vodio 4:0, a Andy se jedva kretao po terenu, čak je i šepao, griješio, pa je set izgubio sa 6:2. Drugi se nije ni igrao.

Ovaj turnir igra se u Abu Dabiju, a u finalu će Bautista odmjeriti snage s Andersonom, dok Murrayja čeka duel s Thiemom. No, teško da će ga i odigrati jer je vidljivo da nije spreman za nove napore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi