Andy Murray se vratio dvostrukom pobjedom

Bogat program u Queen'su

Andy Murray se vratio dvostrukom pobjedom

M. Maksimović

s obzirom na kišu koja je dan ranije stvorila određene probleme organizatorima, četvrtak je bio prebogat u Queen'su. Prvo je kompletirano drugog kolo sa četiri preostala meča.

U tim okršajima Holanđanin Igor Sijsling je iznenadio 14.nositelja Denisa Istomina, dok je Feliziano Lopez bio koban po Francuza Benneteau 11.nositelja. Andy Murray je relativno lako prošao Nicolasa Mahuta, dok je Tsonga tek eliminisao zemljaka Rogera-Vasselina.

U nastavku programa igrali su se mečevi trećeg kola. Tsonga se opet mučio, morao je igrati i drugi meč u tri seta, izvlačio se protiv Holanđanina Igora Sijslinga. Marin Čilić je bio u problemima, Feliziano Lopez je uzeo prvi set, Marin se uspio vratiti u drugom. U trećem je Španac rano došao do breaka, Marin je spasio meč loptu i na kraju je otišao u četvrtfinale.

Lleyton Hewitt je još jednom pokazao kako uvijek dobro igra u Queen'su. Nova žrtva iskusnog Australca bio je šesti nositelj Sam Querrey.

Andy MurraY je na kraju dana imao još manje posla u meču sa Marinkom Matosevicem, ispustio je četiri gema. Murray se tako uspješno vratio na teniske terene, a mečevi protiv Mahuta i Matosevica bili su prvi nakon povratka na teren. Kao što je poznato, Murray je nakon Rima propustio jedan dio sezone, tačnije Roland Garros.


Rezultati 2.kolo:
Igor Sijsling (Hol) -  Denis Istomin (Uzb,14) 7-6(4),6-1
Feliciano Lopez (Špa) - Julien Benneteau (Fra,11) 7-6(5),6-4
Jo-Wilfried Tsonga (Fra,4) - Edouard Roger-Vasselin (Fra) 6-3,6-7(2),6-3
Andy Murray (VBR) - Nicolas Mahut 6-3, 7-6(4)

Rezultati 3.kolo:
Tomas Berdych (Češ,2) -  Grega Zemlja (Slo,16) 6-3, 6-4
Lleyton Hewitt (Aus) -  Sam Querrey (USA,6) 5-7,6-3,6-4
Marin Čilić (Hrv,5) - Feliciano Lopez (Špa) 4-6, 7-6(5), 7-5
Juan Martin Del Potro (Arg,3) - Daniel Evans (VBR) 6-0,6-3
Denis Kudla (USA) - Kenny De Schepper (Fra) 6-1, 6-3
Jo-Wilfried Tsonga (Fra,4) -  Igor Sijsling (Hol) 7-5, 5-7, 6-3
Andy Murray (VBR,1) - Marinko Matosevic (Aus) 6-2, 6-2
Benjamin Becker (Nje) - Alexandr Dolgopolov (Ukr,7) 7-6 (5), 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije