Andy Roddick na prvom zadatku intervjuisao Federera

Ode u novinare…

Andy Roddick na prvom zadatku intervjuisao Federera

Američki teniser Andy Roddick povukao se iz profesionalnog tenisa nakon  prošlogodišnjeg US Opena, ali nije mogao dugo da ostane izvan zbivanja u „bijelom sportu“.

Amerikanac trenutno radi kao novinar za Fox Sports tokom US Opena, a sada je intervjuisao Rogera Federera, čoveka koji mu je najviše zagorčavao život tokom karijere (skor 21-3 za Švajcarca). Roddick je pitao Federera na šta je najponosniji u karijeri:

„Osvajanje Wimbledona prvi put 2003. godine, kao i dolazak na prvo mjesto ATP liste godinu dana kasnije“, rekao je Federer. 

Roddik je postavio pitanje i o legendarnom finalu Wimbledona 2009. godine, kada ga je Federer pobijedio sa 5:7, 7:6, 7:6, 4:6, 16:14. 

„Taj trenutak vjerovatno je bio teži za tebe nego za mene, mislim da je važno da poštuješ kolege. Znam koliko si se trudio i koliko ti je teško bilo, ali ne možeš sve da imaš“, rekao je Roger, a Andy je odgovorio: 

„Ali ti možeš“, rekao je Roddick uz smjeh. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti