Kerber ne igra na US Openu: "Dva na jedan, nije fer..."

Njemica trudna

Kerber ne igra na US Openu: "Dva na jedan, nije fer..."

Edmir Škorić

Njemačka teniserka Angelique Kerber je trudna i propustit će završni Grand Slam turnir sezone.

U srijedu je nekada prva teniserka svijeta saopštila da očekuje prinovu u porodici i da zbog toga neće igrati na US Openu.

To ne znači da će okončati karijeru, već će samo napraviti određenu pauztu od tenisa,

Za sada posljednji nastup Njemice bio je Grand Slam turnir u Wimbledonu, gdje je kao petnaesta nositeljica izgubila u 3. kolu od Belgijanke Elise Mertens 4:6, 5:7.

Kerber je osvajala tri puta Grand Slam turnire u prošlosti. Riječ je o Australian Openu 2016., US Openu 2016. i Wimbledonu 2018. Trenutno je 52. na WTA ljestvici , no 2016. je bila vodeća.

“Stvarno sam željela igrati na US Openu, ali na kraju sam odlučila da dvoje protiv jednog nije fer natjecanje”, napisala je Kerber na Instagramu, dodavši dječje emotikone i bočice s mlijekom. Jasno je dala do znanja da je trudna.

"Sljedećih nekoliko mjeseci napravit ću pauzu od putovanja svijetom kao teniserka, ali s druge strane mislim da je to iz najboljeg mogućeg razloga! Svi ćete mi nedostajati. New York je često bio prekretnica moje karijere, a tako će biti i ove godine. Od mog nastavka karijere 2011. do osvajanja naslova 2016. i osvajanja prvog mjesta na svijetu... US Open ima posebno mjesto u mom srcu i voljela bih da sam se mogao pozdraviti sa svima vama na terenu prije igranja. Napustit ću turneju na neko vrijeme. Biti profesionalni sportista znači mi sve, ali zahvalna sam na novom putu. Iskreno, nervozna sam i uzbuđena u isto vrijeme. Hvala vam na kontinuiranoj podršci", objavila je Kerber.

US Open počinje u ponedjeljak, 29. avgusta, iako su kvalifikacije počele već 23. avgusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi