Anita Husarić poražena u finalu
Anita Husarić

International Casablanca Junior Cup

Anita Husarić poražena u finalu

Anita Husarić, tuzlanska teniserka, poražena je u finalu dublova jednog od najprestižnijih juniorskih turnira A-kategorije (International Casablanca Junior Cup) u meksičkom gradu Tlalnepantla.

Igrala je u paru sa srbijanskom teniserkom Dorotejom Erić iz Srbije. Od njih je u finalu bila bolja kanađanska kombinacija Gabriela Dabrowski i Marianna Jodoin sa 2:1.

Bosanskohercgovačka teniserka se zajedno sa Erićevom sjajno borila u finalu i malo je falilo da osvoje turnir. Prvi set su samouvjereno uzele 6:3, da bi u drugom setu nakon pada koncentracije izgubile 6:1. U zadnjem, tzv. supertiebreaku su izgubile sa 12:10 .

Šta reći nego konačno jedna dobra vijest za bosanskohercegovački tenis i nagovještaj da možda dolazi jedna od najuspješnijih godina za bh. tenis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.