Za deset dana u Melbourneu zaradio više nego u cijeloj dosadašnjoj karijeri

Karatsev prava senzacija na Australian Openu

Za deset dana u Melbourneu zaradio više nego u cijeloj dosadašnjoj karijeri

Endin Čaušević

Ruski teniser Aslan Karatsev napravio je veliku senzaciju plasmanom u polufinale Australian Opena.

Karatsev koji je inače 114. teniser svijeta došao je do polufinala nakon što je jutros povijedio Gregora Dimitrova sa 3:1 u setovima.

Ruski teniser je najveća senzacija ovogodišnjeg izdanja Australian Opena, a u polufinalu će igrati protiv prvog nositelja Novaka Đokovića.

Karatsev živi pravu bajku u Melbourneu i sama činjenica da je na ovom turniru zaradio više nego u cijeloj dosadašnjoj karijeri dovoljno govori.

U dosadašnjoj karijeri zaradio je 618.354 dolara, dok je dosadašnjim rezultatima u Melbourneu već inkasirao 662.000 dolara. Ukoliko slavi protiv Đokovića i plasira se u finale zaradit će još nevjerovatnih 1.17 miliona dolara.

Karatsev je glavna priča jer se do jučer radilo o nekom anonimnom teniseru koji je iz kvalifikacija došao čak do polufinala i zaslužio je da svi pričaju o njemu.

Top Komentari

Zulfikar
Sad kontaktiraj onog srbendu Damira da ti skonta par isplastificiranih splavarusa...
1 0
Da li je ista zaradio Damir Dzumhur jer ispao je u prvom teniskom susretu, da li je barem zaradio za kifle.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi