Džumhur uspješan na startu turnira u Beogradu

Slavio u prvom kolu kvalifikacija

Džumhur uspješan na startu turnira u Beogradu

H. Zilić

Bh. teniser Damir Džumhur dobro je otvorio ATP turnir u Beogradu.

Tačnije, Džumhur je u prvom kolu kvalifikacija nakon vleike borbe savladao iskusnog Francuza Gilesa Simona sa 1:2.

Prvi set Simon je dobio sa 6:3, ali onda se budi Džumhur, iako smo u drugom setu vidjeli veliku borbu, Damir je uspio u finišu da prelomi za 5:7 i poravnanje na 1:1.

Treći set Džumhur je odigrao bez greške dobio sa 2:6 i izborio finale kvalifikacije gdje ga čeka bolji iz duela Monteira i Zeppieria.

Inače turnir u Beogradu je iz serije ATP 250, tako da bi plasman u glavni žrijeb dosta značio Džumhuru kako na bodovnom planu, ali i planu motivacije.

Top Komentari

Dugi
Lahko mu je na domacem terenu "pobediti"! Nek zaigra na stranom terenu. na primjer u Sarajevu ili Zenici, nebi osvojio ni jedan serv.
5 1
Melo15
Ovaj haman moze samo po Srbiji da osvaja, obzirom da je promjenio vise startleta iz Bg nego carapa.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi