Nerman Fatić u dva seta savladao Damira Džumhura i osvojio turnir u Rumuniji

ATP Challenger u Sibiuu

Nerman Fatić u dva seta savladao Damira Džumhura i osvojio turnir u Rumuniji

Eldar Ganibegović

Bh. finale gledali smo na ATP Challengeru u rumunskom Sibiuu. Sastali su se Nerman Fatić i Damir Džumhur, a Fatić je slavio s 2:0, po setovima 6:2 i 6:4.

Odmah na samom početku meča Fatić uzima dva servisa Džumhuru i odlazi na 3:0, ali Damir vraća jedan brejk i prilazi na 3:2.

Ipak, pri rezultatu 4:2 Fatić pravi novi brejk, te u sljedećem gemu koristi drugu set loptu i stiže do prednosti. 

Drugi set bio je dosta neizvjesniji. Igralo se gem za gem sve do devetog gema, kada Fatić pravi brejk i stiže do velike šanse za pobjedu.

Uspio ju je i iskoristiti, pošto je Džumhuru dozvolio da osvoji samo jedan poen u posljednjem gemu i iskoristio prvu meč loptu za osvajanje turnira.

Zanimljivo, Fatić i Džumhur su i prošle godine igrali finale ovdje, a i tada je Fatić slavio s 2:0 što znači da je odbranio trofej.

Ranije u mjesecu septembru Damir Džumhur je osvojio ATP Challenger u Istanbulu i ovo mu je bilo drugo vezano finale i svakako da raduje njegov povratak u formu bez obzira na današnji poraz od sunarodnjaka.

Što se tiče Fatića, on je prije ovog turnira bio u jednom lošem nizu od pet poraza, a onda je vezao pet pobjeda i osvojio turnir.

ATP Challenger Sibiu, Rumunija, finale:

N. Fatić - D. Džumhur 2:0 (6:2, 6:4)

Top Komentari

Mowzilla
Aferim, aBd da budes bolje rangiran od njega i da imas uspjesniju karijeru ⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi