ATP Halle: Haas protiv Federera u polufinalu

Njemački veteran izbacio Monfilsa

ATP Halle: Haas protiv Federera u polufinalu

Edmir Škorić

Njemački veteran Tommy Haas igrat će protiv Švicarca Rogera Federera u polufinalu ATP turnira u Halleu. 

Federer je ranije tokom dana deklasirao Mišu Zvereva sa 6:0, 6:0 za nepunih 40 minuta igre, a u polufinalu će se sastati sa veteranom Haasom.

Ujedno je riječ o branitelju naslova na turniru u Halleu. Haas je pobijedio Francuza Gaela Monfilsa sa 6:7, 6:3 i 6:3. U dosadašnjih 13 međusobnih mečeva, Haas je od Federera izgubio njih 10. I baš su njih dvojica igrali u finalu u Halleu prošle godine, a tada je Haas bio uspješniji od švicarskog genijalca.

U drugom polufinalu igraju Francuz Richard Gasquet i Rus Mihail Južnij. Oni su u četvrtfinalu bili bolji od Nijemaca Floriana Mayera, odnosno Philippa Kohlschreibera.

ATP Halle, četvrtfinale:
Federer (1) - Zverev 6-0, 6-0
Haas (3) - Monfils 6-7(4), 6-3, 6-3
Južnij - Kohlschreiber (6) 6-3, 6-2
Gasquet (2) - Mayer (8) 6-3, 7-6(4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.