Brkić blizu plasmana u TOP 50, blagi pad Džumhura, Bašić napredovao

ATP lista

Brkić blizu plasmana u TOP 50, blagi pad Džumhura, Bašić napredovao

H. Zilić

ATP je objavio novu listu u singl i dubl konkurenciji.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nazadovao je jednu poziciju i sada je 127. reket svijeta sa 636 osvojenih bodova.

Skok za četiri pozicije upisao je Mirza Bašić i došao na 269. poziciju sa 223 boda, dok je Nerman Fatić 325. teniser svijeta i na svom kontu ima 152 osvojena boda.

Aldin Šektić je 433. na svijetu sa 92 boda, Aziz Kijametović je 828., Nemanja Malešević 1730. a Darko Bojanović 1918. teniser svijeta.

U konkurenciji dublova sjajan je Tomislav Brkić koji trenutno zauzima 55. poziciju sa 2.115 bodova i blizu je plasmana u TOP 50 najboljih dubl igrača svijeta. Tomo će imati priliku ove sedmice da popravi bodovni saldo obzirom da će u paru sa Nikolom Ćaćićem nastupati na ATP turniru u hrvatskom Umagu gdje su postavljeni za prve nositelje.

Kada je u pitanju TOP 10 tenisera današnjice, ubjedljivi broj jedan je Novak Đoković iz Srbije sa 12.113 bodova, na drugom mjestu je Rus Danil Medvedev, a treći na ATP listi je Španac Rafael Nadal. U TOP 10 nalaze se još Tsittsipas, Zverev, Thiem, Rublev, Berrettini, Federer i Shapovalov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi