ATP Newport: Mahut i Hewitt za naslov

Isner i Russell ispali

ATP Newport: Mahut i Hewitt za naslov

Edmir Škorić

U finalu ATP turnira u američkom Newportu, koji se igra na travnatoj podlozi, nastupit će Australac Lleton Hewitt i Francuz Nicolas Mahut.

Mahut je u polufinalnom meču lako došao do pobjede protiv Amerikanca Michaela Russella. Oba seta je Francuz dobio sa 6:2.

U finalu će mu se sutra suprostaviti iskusni australijski teniser. Hewitt je u polufinalu "sredio" drugog Amerikanca, Johna Isnera, sa 5:7, 6:2, 6:4. U duelu sjajnih servisera, Hewitt je izašao kao pobjednik.

On če tražiti 29. naslov u karijeri, prvi nakon 2010. godine i pobjede u Halleu. Mahut je nedavno osvojio turnir u Hertogenboschu, ujedno i jedini u karijeri.

Davne 2008. godine Mahut i Hewitt su se dva puta sastajali, a oba puta je Hewitt slavio.

ATP Newport, polufinale:

Hewitt (4) - Isner (2) 5-7, 6-2, 6-4

Mahut - Russell 6-2, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.