ATP Sao Paulo: Nadal i Almagro dalje, Monaco ispao

Turnir u Brazilu

ATP Sao Paulo: Nadal i Almagro dalje, Monaco ispao

Edmir Škorić

Španski teniser Rafael Nadal uspješno se oporavio od teške povrede koljena i već je krenuo s ATP turnirima.

Prošle sedmice je Nadal slavio na ATP turniru u Vina del Maru, a u četvrtak je prošao 2. kolo turnira u Sao Paulu, pobijedivši domaćeg, brazilskog igrača Joaa Souza sa 6:3 i 6:4.

 

U četvrtfinalu će Rafa igrati protiv Argentinca Carlosa Berlocqa. Treba dodati da je Nadal tokom jučerašnjeg meča spasio tek jednu break-loptu i po jednom došao do breaka u oba seta, a bezidejno je izgledao na prvi servis svog protivnika.

 

Drugi nositelj turnira, također Španac Nicolas Almagro u tri je seta bio bolji od Čileanca Paula Capdeville. Almagro je slavio sa 6:4, 6:7(3) i 6:2. David Nalbandian je bio bolji od Guida Pella sa 6:4 i 6:2. Treći nositelj turnira Juan Monaco je ispao, a bolji od njega bio je Bolelli sa 2:0 po setovima.

 

ATP Sao Paulo, 2. kolo:

Nadal (1) - Souza 6-3, 6-4

Berlocq - Ramos (8) 7-6(7), 6-4

Volandri - Bellucci (5) 6-3, 6-2

Montanes - Andujar (7) 7-5, 6-2

Bolelli - Monaco (3) 7-5, 6-2

Nalbandian - Pella 6-4, 6-2

Almagro (2) - Capdeville 6-4, 6-7(3), 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.