ATP Stuttgart: Fognini do premijerne titule

Bolji od domaćeg tenisera u finalu

ATP Stuttgart: Fognini do premijerne titule

Edmir Škorić

Italijanski teniser Fabio Fognini osvojio je ATP turnir u Stuttgartu pobijedivši u finalu domaćeg tenisera Philippa Kohlschreibera.

Kohlschreiber, drugi nositelj turnira, vođen podrškom s tribina stigao je do finala, no Fognini ga je zaustavio. 

U trećem gemu prvog seta Fognini stiže do breaka, no Kohlschreiber je odmah uzvratio. I u sljedeća dva gema teniseri gube svoj servis, da bi kod vodstva 6:5 Kohlschreiber napravio treći break i prvi set dobio sa 7:5.

Na početku drugog seta Italijan pravi break, kojeg je sačuvao do kraja seta. I u trećem setu je Italijan slavio sa 6:4 uz dva izgubljena servisa njegovog protivnika. 

Ovo je Fogniniju premijerna titula, dok je Nijemac dosad pet puta osvajao ATP turnire, no nikada nije osvojio dva u jednoj godini, što je mogao uraditi ove ali je ispred sebe imao motivisanog protivnika.

ATP Stuttgart, finale:

Fognini (5) - Kohlschreiber (2) 5:7, 6:4, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.