ATP suspendovao Johna Tomica na godinu dana

Nakon incidenta

ATP suspendovao Johna Tomica na godinu dana

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) suspendovala je Johna Tomica, oca te ujedno i trenera australskog tenisera, Bernarda.

Stariji Tomic je suspendovan na godinu dana nakon incidenta kog je izazvao uoči početka ATP Masters 1000 turnira u prijestolnici Španije, Madridu.

Naime, on je udario trening-partnera svoga sina, Thomasa Droueta te mu je pritom nanio povrede nosa i leđa, a zbog ovog čina se oktobru treba pojaviti pred sudom u Madridu.

''Naša istraga o incidentu je završena i Johnu Tomicu ostaje zabrana prisustvovanja na takmičenjima pod okriljem ATP-a tokom 12 mjeseci, s time da se početak suspenzije računa od 4. maja kada se incident dogodio. Nakon 12 mjeseci ćemo ponovno razmotriti ovu odluku'', istaknuto je iz ATP-a, što znači da bi kazna Tomicu mogla biti i produžena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.