Australac Barton šokirao britansku nadu u Sydneyju
Foto: EPA

Kraj za Edmunda

Australac Barton šokirao britansku nadu u Sydneyju

M. Šljivak

Australijski teniser Matthew Barton napravio je veliko iznenađenje na turniru u Sydneyju. On je u 1. kolu turnira pobijedio veliku nadu britanskog tenisa Kylea Edmunda rezultatom 2:0, po setovima dva puta 7:6.

Velika borba viđena je u ovom meču, a na kraju je pobjednik odlučen dva tie-breaka. Nijedan brak nije viđen u ovom meču, oba seta su donijela tie-break, a u oba je slavio 25-godišnji Barton, trenutno 198. igrač svijeta.

Drugi britanski teniser Daniel Evans je pobijedio Brazilca Thiaga Monteira s 2:1, a dalje prošao i Philipp Kohlschreiber iz Njemačke, koji je s 2:0 pobijedio Fabija Fogninija.

Dalje su prošli Portugalac Elias i Italijan Lorenzi, koji su slavili u mečevima protiv  O'Conella i Mayera.

ATP Sydney, 1. kolo:

Barton - Edmund 2:0

Evans - Monteiro 2:1

Elias - O'Connell 2:1

Mayer - Lorenzi 1:2

Kohlschreiber - Fognini 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi