Australci ne žele da igraju u Indiji

Teniski Davis cup

Australci ne žele da igraju u Indiji

Teniski savez Australije zatražio je od Međunarodne teniske federacije (ITF) da ne dozvoli odigravanje susreta play off-a Davis cupa sa Indijom u Chennaiju.

Australijanci gostuju Indiji u meču play-off-a Grupe 1 Azijsko-okeanijske grupe, ali su navodno zabrinuti za svoju bezbijednost nakon  novembarskih terorističkih napada u Mumbaiju.

Pored toga, u vrijeme odigravanje meča, koji je planiran za vikend od 8. do 10. maja, u Indiji se održavaju izbori, zbog kojih Australijanci tvrde da mogu da ugroze bezbijednost učesnika.

ITF je sa svoje strane potvrdio da je sve u najboljem redu i da neće biti promjene mjesta odigravanja susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.