Australci suspendovali Tomica

Nakon učestalih ispada

Australci suspendovali Tomica

M. Maksimović

Australci očito sve manje imaju strpljenja kada su u pitanju ispadi Bernarda Tomica.Australska teniska federacija je suspendovala Tomica za meč prvog kola azijsko-oceanijske zone Davis cupa Australija - Tajvan.

Tomic je u posljednje vrijeme često bio u centru pažnje, ali ne zbog svojih rezultata, već zbog ponašanja u privatnom životu.Prošlog mjeseca je Tomic učestvovao u tučnjavi nakon čega je morala intervenisati i policija. Nakon jednog saobraćajnog prekršaja ušao je u raspravu sa policajcima, pa je zbog učestalih prekršaja ostao bez vozačke dozvole.

 

Kako prenose australski mediji, Australski savez mogao bi Tomicu uskratiti i financijska sredstva početkom sljedeće sezone s obzirom da je priznao kako u pojedinim mečevima nije pružao maksimum.Nakon svega, Patrick Rafter je odlučio ne pozvati Tomica u Davis cup selekciju za meč protiv Tajlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.