Australian Open ostao nedosanjan san za Šetkića

Poraz u prvom kolu kvalifikacija

Australian Open ostao nedosanjan san za Šetkića

Bosanskohercegovački teniser Aldin Šetkić (ATP 177.) poražen je u prvom kolu kvalifikacija za prvi Grand Slam turnir u sezoni od domaćeg predstavnika Johna Patricka Smitha (ATP 220.) sa 2:1 u setovima ((2:6, 7:6, 3:6).

Iako je Šetkić, ako ćemo suditi barem prema ATP rankingu, bio blagi favorit na ovom susretu, Patrick Smith je odigrao veoma dobar meč u kojem je nekoliko puta oduzeo servis našem teniseru i na kraju se plasirao u narednu rundu kvalifikacija.

Smith je u prvom setzu lagano završio posao jer je napravio dva brejka i slavio sa 6:2, da bi u drugom setu oba tenisera napravila po jedan brejk i otišlo se u taj brejk. Tamo se bolje snašao Šetkić koji je slavio sa 7:5 i izborio se za treći set. Ipak, to je bilo sve što je napravio naš teniser jer je Smith bio uspješniji u odlučujućim trenucima i napravio je jedan brejk u posljednjem setu koji mu je bio dovoljan da slavi sa 6:3.

U narednoj rundi kvalifikacija Smith će igrati protiv Cameron Norrieja (ATP 112.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti