Australian Open: Teniserima zeleno svjetlo za treniranje u karantinu

Prvi Grand Slam nove sezone

Australian Open: Teniserima zeleno svjetlo za treniranje u karantinu

Admin Čaušević

Učesnici Australian Open imat će mogućnost da treniraju tokom dovesedmičnog boravka u karantinu nakon ulaska u Australiju. 

Zbog stroge kontrole granica Vlada Australije je donijela odluku da sve osobe koje dolaze iz inostranstva moraju provesti dvije sedmice u karantinu.

Direktor Australian Opena, Craig Tiley je u pismu igračima naveo kako se Savez sarađuje s vlastima na tome da se osigura treniranje za vrijeme izolacije.

Prvi Grand Slam u novoj sezoni odigrat će se od 18. do 31. januara sljedeće godine, a Tiley pokušava nagovorit tenisere da u Australiju stignu prije 14. decembra.

Organizatori Australian Opena pokušavaju dogovoriti dovoljan broj komercijalnih letova, dok će u određenom broju australskih gradova biti uspostavljeni karantini za igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi