Austrija protiv Rusije vodi 2:0
Veliki meč Heidera - Maurera

Na kraju prvog dana

Austrija protiv Rusije vodi 2:0

M. Maksimović

Češka, Španija i Austrija imaju maksimalnu prednost nakon prvog dana Davis Cupa. Branitelj naslova Španija je izmjenjenoj postavi povela protiv Kazahstana 2:0.

Austrijanci su izvukli maksimum protiv Rusije, dok Česi morali baš kao i Španjolci uložiti maksimalni napora za ovo očekivano vodstvo.

Kazahstanci su na zemlji u Oviedu odigrali sva odlična singla, ali to je bilo premalo za barem jedan bod. Mikhail Kukushkin je odvukao meč u pet set protiv Juana Carlosa Ferrera, ali nije izdržao. Ferrero je osvojioo prvi bod za Španiju nakon četiri sata i 28 minuta igre. Kukushkina su uništile neforsirane pogreške. Tu su zaustavio na broju 101.

U drugom je Nicolas Almagro ipak za nijansu imao manje posla. Nakon prva dva seta sve je bilo otvoreno, međutim u nastavku je Andrey Golubev osvojio dva gema.

Česi u Ostravi imaju očekivanih 2:0 protiv Italije, ali do boda nisu došli nimalo lako. Pogotovo ne do prvog kojeg je izborio Stepanek. Andreas Seppi je dobio prvi, vratio se u život u četvrtom. U petom je Stepanek osigurao pobjedu sa dublim breakom.

Simone Bolelli je izvukao maksimum o ovom trenutku protiv Tomasa Berdycha. Dobio je drugi set, treći je izgubio 7-5, Berdych u četvrtom nije dozvolio da se stvari zakomplikuju.

Najveći dobitnici uz Amerikance, prvog dana u Austrijanci. Iskoristili su svoju priliku protiv šarenog ruskog sastava i sada su na korak do četvrtfinala. Jurgen Melzer je bio sjajan protiv Igora Kunitsyna. sa 23 asa i 84 winnera, Melzer je kompenzirao 68 neforsiranih pogrešaka.

Ipak, junak dana je Andreas Haider Maurer, 127.igrač na ATP rang listi. Haider - Maurer je u četiri seta nadigrao 93 mjesta bolje rangiranog Alexa Jr.Bogomolova.Omjer winnera je bio 45-15, omjer asova 17-3, Austrijanac je na mreži izgubio dva poena. Velika pobjeda u četiri seta 6-1,6-4,6-7(1),6-2.


Rezultati 1.kolo:
Španija - Kazahstan 2:0
Austrija - Rusija 2:0
Češka - Italija 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti