Azarenka bez problema među osam

Prva nositeljica sigurna

Azarenka bez problema među osam

M. Maksimović

Nakon Serene Williams, plasman u četvrtfinale Brisbanea je osigurala i prva nositeljica Victoria Azarenka.Teniserka koja je 2009.godine slavila na ovom turniru bez izgubljenog seta je bila sigurni i u drugom kolu ove godine.

Lisicki je šest puta gubila svoj servis, na kraju je poražena u dva seta, dva puta po 6-3. U četvrtfinalu je i četvrta nositeljica, Angelique Kerber. Njemica se poprilično namučila protiv Monice Puig iz Portorika.Mlada teniserka iz Portorika je uspjela uzeti prvi set, Kerber se vratila u drugom, pa je na kraju odluka pala u tie breaku.Četvrta nositeljica se provukla 9-7.

 

Pored dvije nositeljice, plasman u četvrtfinale su osigurale i Amerikanka Sloane Stephens te Ukrajinka Lesia Tsurenko.Amerikanka je bila bolja od Šveđanke Arvidsson u dva, Tsurenko od Gajdosove u tri. 

 

 

WTA Brisbane, drugo kolo:

Sloane Stephens (SAD) - Sofia Arvidsson (Šve) 6-3, 6-4

Angelique Kerber (Nje, 4) - Monica Puig (Por) 3-6, 6-4, 7-6(7)

Lesia Tsurenko (Ukr) - Jarmila Gajdosova (Aus) 1-6, 6-1, 6-4

Victoria Azarenka (Bje, 1) - Sabine Lisicki (Nje) 6-3, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.