Azarenka bolja od Stosur

Bijela grupa

Azarenka bolja od Stosur

Danas je nastavljen završni WTA turnir u Istanbulu, a u prvom meču bijele grupe, Victorija Azarenka je savladala Samanthu Stosur.

Nakon sjajnog otvaranja turnira i pobjede protiv Marije Sharapove, Stosur je danas teško poražena od Victorie Azarenke, rezultatom 6-2, 6-2. Bjeloruskinja je bila nemilosrdna prema svojoj protivnici, dopustivši joj samo 4 gema. Prvi set je riješen za pola sata, a ukupno je meč trajao 1 sat i 17 minuta. Statistika kaže da je Australijanka osvojila samo 11 poena na servis protivnice, a imala je samo jednu break priliku tokom čitavog meča, koju nije iskoristila. Koliko je Stosur bila indisponirana, pokazuje i podatak da je prepustila 4 breaka protivnici, a u dva navrata je u trenucima spašavanja break lopti pravila duple servis greške.

Treba napomenuti da Azarenka, nakon današnjeg meča, vodi 5:0 u međusobnim duelima sa Australijankom. Samantha Stosur nikada nije osvojila set protiv Azarenke.

U okviru bijele grupe se igra još jedan meč danas i to onaj između Marije Sharapove i Kineskinje Li Na.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.