Azarenka dobila wild kartu za turnir na Mallorci

Bjeloruskinja se vraća tenisu

Azarenka dobila wild kartu za turnir na Mallorci

D. Rakanović

Bivša najbolja teniserka svijeta Victoria Azarenka dobila je wild kartu za turnir Mallorca Open koji će biti održan neposredno prije Wimbledona.

Dvadesetsedmogodišnja teniserka će se tako u Španiji vratiti na Tour, nakon što je odsustvovala od jula 2016. godine zbog trudnoće.

Bjeloruskinja je u decembru rodila sina pa trenutno nije rangirana na WTA listi, međutim nastup na Wimbledonu nije upitan jer joj ga je omogućio zaštićeni ranking.

“Sretna sam što mogu objaviti da se vraćam na teniske terene u Mallorci. Imam veliku želju igrati ponovo i biće posebno vratiti se tenisu na tako nevjerovatnom mjestu”, izjavila je Azarenka novinarima.

Turnir na Mallorci počinje 18. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi