Azarenka druga finalistkinja

WTA Istanbul

Azarenka druga finalistkinja

Bjeloruskinja Victorija Azarenka je druga finalistkinja završnog WTA turnira u Istanbulu.

Danas je savladala Ruskinju Veru Zvonarevu, rezultatom 6-2, 6-3. Meč je trajao 1 čas i 40 minuta. Prvi set je riješila u svoju korist sa lakoćom, dok je u drugom imala problema kod rezultata 5-3 i svog servisa. U tom trenutku je Zvonareva došla do 2 break lopte, ali ni to joj nije bilo dovoljno, pa je Bjeloruskinja završila meč.

"Pokušala sam da promijenim svoju igru u odnosu na jučer. Izašla sam spremnija i hvala na podršci ovoj divnoj publici. Sutra je veliki meč, posljednji i za mene, ali i za Kvitovu u ovoj godini. Obje želimo slaviti, a ja ću pokušati pružiti svoj najbolji tenis.", izjavila je Victorija Azarenka, odmah po završetku meča.

Azarenka će ovom pobjedom napredovati za jedno mjesto na WTA listi, a ako bi pobijedila i sutra u finalu, napredovala bi za dva mjesta.

Rezultati polufinala:

Victoria Azarenka (BLR/4) - Vera Zvonareva (RUS/6) 6-2, 6-3

Petra Kvitova (CZE/3) - Samantha Stosur (AUS/7) 5-7, 6-3, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.