Azarenka i Williams lako do polufinala

WTA Madrid

Azarenka i Williams lako do polufinala

Edmir Škorić

Na WTA turniru u Madridu danas su odigrana dva četvrtfinalna meča. U polufinale su se plasirale Viktorija Azarenka i Serena Williams.

 

Bjeloruskinja je nakon jednog sata i 56 minuta igre savladala Kinjeskinju Na Li sa 2:1 u setovima. Kinjeskinja je u prvom setu slavila sa 6:3, a u ostala dva seta Azarenka joj je dopustila ukupo šest gemova - po tri u svakom. 

 

Na Li je ovo treći uzastopni poraz od Bjeloruskinje. Posljednji put je kineska teniserka bila bolja od Azarenke prošlog ljeta na Roland Garrosu.

 

Najzanimljiviji meč u Madridu, kad je WTA u pitanju, svakako je onaj između iskusne Amerikanke Serene Williams i Ruskinje Marije Šarapove. Za svega 79 minuta igre Amerikanka je slavila sa 6:1, 6:3 i podsjetila na stare dane.

 

Ovo je bio drugi okršaj dvije teniserke na zemlji. Prvi put su se na zemlji sastale 2008. godine u Charlestonu, a i tada je Serena bila bolja. Tada, istina, na zelenoj podlozi.

 

Wiliams u polufinalu igra sa boljom iz mea Samantha Stous - Lucija Hradecka. Azarenka, prva teniserka svijeta, igrat će protiv Poljakinje Agniasze Radwanske. Naravno, ukoliko Amerikanka Varvare Lepchenko ne napravi senzaciju. 

 

WTA Madrid, četvrtfinale:

 

Azarenka (1) – Li (8) 3:6, 6:3, 6:3

S. Williams (9) – Šarapova (2) 6:1, 6:3

Radwanska - Lepchenko (16 sati)

Stous - Hradecka (18 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije