Azarenka je nova kraljica Indian Wellsa

Azarenka je nova kraljica Indian Wellsa

Viktorija Azarenka nova je šampionka Indian Wellsa. Bjeloruskinja je u brobi za trofej savladala prvu teniserku svijeta, Amerikanku Serenu Williams, sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

U prvom setu presudan je bio početni gem. Azarenka je odmah napravila brejk koji je sačuvala do kraja dionice.

I u drugom setu isti scenario. 15. igračica svijeta koristi drugu šansu i oduzima servis Amerikanki, a potom i potvrđuje stečenu prednost (2:0).

Bjeloruskinja je imala priliku da pri vodstvu 5:1 riješi meč, ali je dozvolila Sereni da dođe na samo gem zaostatka. Ipak, Vika je uspjela na vrijeme da povrati igru sa početka seta i tako dođe do 19. titule u karijeri.

Azarenki je pored uručenog pehara pripala nagrada od 1.028.300 dolara, kao i 1.000 bodova za WTA listu. Finilastkinja je dobila duplo manju novčanu nagradu (501.815 dolara) i 650 WTA poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti