Azarenka: Ne osjećam pritisak zbog Đokovića

Vika traži treću titulu u Australiji

Azarenka: Ne osjećam pritisak zbog Đokovića

Dvostruka pobjednica Australian Opena Victoria Azarenka bez većih je problema izborila plasman u treće kolo prvog Grand Slam turnira sezone protiv Barbare Zahlavove-Strichove. 

„Mislim da nije bilo previše oscilacija. Bio je samo jedan momenat kada sam razmišljala i kada je intenzitet moje igre opao. Ona je očito igrala fenomenalno u odbrani danas i stizala mnogo lopti. to se desilo u drugom setu, ali mi je drago što sam mogla da se vratim i igram na način na koji sam to radila u prvom setu“, rekla je Azarenka. 

Većina tenisera i teniserki u Australiji žali se na velike vrućine zbog kojih je teško igrati. Međutim, Bjeloruskinja nije imala problema s vrućinom. 

„Ne mogu da se žalim jer sam igrala u večernjem terminu, pod zatvorenim krovom. Bilo je malo humanije, iako sam se mnogo znojila. Bilo je prilično dobro na terenu i sigurna sam da su ostali igrači ’patili’ više“, dodala je Vika. 

Azarenka je dva puta osvajala Australian Open i mnogi je vide kao jedinu konkurentkinju Sereni Williams za osvajanje ovogodišnjeg AO-a. Azarenka kaže da ne osjeća pritisak zbog toga što je u muškoj konkurenciji Novak Đoković tri puta osvajao Australian Open. 

„Ne mislim da osjećam pritisak. On je tu jer ga ja ne doživljavam negativno. Volim pritisak jer mislim da vas motiviše da budete bolji. Naravno da znam da sam ovdje pobijeđivala dva puta, ali je ovo potpuno nova godina za mene i idem korak po korak. Znam da je dug put, jer sam tek prošla drugu rundu. Samo želim da se fokusiram na svaki sljedeći meč“, zaključila je Victoria Azarenka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije