Azarenka nije izdržala
Azarenka je sve pokušala, ali...

RG: Četvrfinale

Azarenka nije izdržala

Iako je protiv Dinare Safine odigrali prvi set kao iz bajke (6:1), Viktorija Azarenka na kraju se morala oprostiti od nastupa na Roland Garrosu, drugom Grand Slamu sezone.

Bjeloruskinja je na startu meča iznenadila favorizovanu Ruskinju i vrlo lako, sa 6:1 uspjela je povesti u četvrtfinalu.

S obzirom na eliminaciju Ivanovićeve i Jankovićeve moglo se očekivati ispadanje i prve igračice svijeta jer se nije jednom znalo dogoditi da se nekoliko favorita oprosti od turnira prije polufinala. No, Safinoj se nije dopao takav scenario pa je u naredna dva seta pokazala zašto je najbolja na svijetu.
Prvo je sa 6:4 izjednačila stvari u meču, da bi u odlučujućem setu Azarenki dala do znanja da je u ovom trenutku ipak bolja (6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije