Azarenka osvojila drugi trofej u karijeri

WTA turnir u Memphisu

Azarenka osvojila drugi trofej u karijeri

Bjeloruska teniserka Viktorija Azarenka osvojila je drugi naslov u karijeri nakon što je slavila na WTA turniru u Memphisu, vrijednog 220.000 dolara.

Azarenka je bila postavljena za drugu nositeljicu, a u finalu je savladala prvu nositeljicu, mladu dansku igračicu Caroline Wozniacki.

Rezultat od 6:1 i 6:3 najbolje govori o stanju na terenu. Bjeloruskinja je dominirala u svakom segmentu i nije joj bilo teško da na kraju dođe do pomalo i neočekivanog trofeja.
"Presretna sam jer sam došla do rezultata karijere. Protiv sebe sam imala jako tešku protivnicu koja je u velikoj formi i koja je uvijek nezgodna", poručila je Azarenka nakon meča.
"Nisam odigrala kako sam zamišljala. Ništa mi nije polazilo za rukom. Čestitam Bjeloruskinji na velikom trijumfu", dodala je razočarana Wozniacki. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije